Mainos
Mainos

Hallitus takaa postipalvelut

Hallitus lupaa, että jokaisessa kunnassa on vastaisuudessakin postitoimipaikka. Postin toimipaikkaverkko säilytetään nykyisen noin 1500 toimipisteen tasolla.

Alue- ja kuntaministeri Martti Korhosen mukaan sisäministeriö on aloittanut postin kanssa neuvottelut siitä, miten valtionhallinnon palvelut voitaisiin yhdistää postipalveluihin. Järjestely koskee niitä paikkakuntia, joista postikonttori joudutaan lopettamaan. Yhteispalvelut kattaisivat työvoimahallinnon, kihlakuntahallinnon ja verohallinnon. Myös kansaneläkelaitos halutaan mukaan.

Korhonen ja peruspalveluministeri Eva Biaudét vastasivat tänään keskustan hyvinvointipalveluja koskevaan välikysymykseen eduskunnassa. Keskusta syyttää hallitusta muun muassa siitä, ettei se ole tehnyt kaikkea mahdollista postin palvelujen turvaamiseksi ja monipuolistamiseksi.

Eduskunta keskustelee välikysymyksestä puoleenyöhön saakka. Puheita jatketaan tarvittaessa vielä torstaina. Hallituksen luottamus mitataan äänestyksessä ensi viikon tiistaina.

Huoli hyvinvointiyhteiskunnasta nousi esille myös eilen, kun kansanedustajat arvioivat hallituksen lähivuosien budjettilinjauksia. Hallituksen pyrkimys pysäyttää valtion menojen kasvu sai laajaa tukea, mutta budjettiraamien tuominen eduskunnan hyväksyttäväksi jo nyt herätti epäilyjä.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot