Mainos
Mainos

Hallitus tehostaa harmaan talouden vastaista kamppailua

Hallitus tehostaa harmaan talouden vastaista kamppailua. Lähivuosina aiotaan toteuttaa yli 20 talousrikollisuuden vähentämiseen tähtäävää hanketta. Torjuntaan on osoitettu 20 miljoonan euron vuosittainen määräraha.

Rakennusala on yksi ongelma-aloista. Työsuhde- ja verovalvonnan parantamiseksi työmailla otetaan käyttöön veronumero pakollisessa kuvallisessa tunnistekortissa.

Harmaa talous ja ylipäänsä talousrikollisuus aiheuttavat suuria tappioita yhteiskunnalle. On arvioitu, että vuonna 2008 harmaan talouden laajuus olisi ollut 10-14 miljardia. Se merkitsee, että valtio menettäisi vuosittain arviolta jopa 4-6 miljardia euroa vero- ja maksutuloja.

Harmaan talouden määrä on kasvanut Suomessa erityisesti työvoimavaltaisilla aloilla. Myös järjestäytynyt rikollisuus on alkanut hyödyntää harmaan talouden mahdollisuuksia yhä enemmän.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme