Mainos
Mainos

Hallitus toimii Itämeren pelastamiseksi

Valtioneuvosto on hyväksynyt yleisistunnossaan selonteon Itämeren merellisen ympäristön parantamisesta, meriliikenteen turvallisuuden lisäämisestä ja taloudellisen yhteistyön tiivistämisestä.

Selonteossa keskitytään Suomen kannalta tärkeimpiin ja kiireellisimpiin toimiin Itämerellä.

Itämeren pahin ongelma on rehevöityminen, mikä näkyy jokakesäisinä levälauttoina. Rehevöitymisen pysäyttämiseen voidaan vaikuttaa vähentämällä kotitalouksista, teollisuudesta ja maataloudesta tulevaa ravinnekuormitusta.

Öljy- ja kemikaalikuljetusten sekä matkustajaliikenteen kasvu erityisesti kapealla Suomenlahdella lisää onnettomuusriskiä. Selonteossa linjataan muun muassa toimia meriliikenteen turvallisuuden lisäämiseksi ja onnettomuuksien ennaltaehkäisemiseksi.

Itämeren alue on Suomelle taloudellinen mahdollisuus ja liikenteen ja energian kulkureitti. Muun muassa näitä asioita käsitellään valmisteilla olevassa EU:n Itämeren alueen strategiassa.

(MTV3)

LUONNONSUOJELULIITTO HALUAA LANNOITEVERON ITÄMEREN PELASTAMISEKSI

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme