Mainos
Mainos

Hallitus toimii Itämeren pelastamiseksi

Valtioneuvosto on hyväksynyt yleisistunnossaan selonteon Itämeren merellisen ympäristön parantamisesta, meriliikenteen turvallisuuden lisäämisestä ja taloudellisen yhteistyön tiivistämisestä.

Selonteossa keskitytään Suomen kannalta tärkeimpiin ja kiireellisimpiin toimiin Itämerellä.

Itämeren pahin ongelma on rehevöityminen, mikä näkyy jokakesäisinä levälauttoina. Rehevöitymisen pysäyttämiseen voidaan vaikuttaa vähentämällä kotitalouksista, teollisuudesta ja maataloudesta tulevaa ravinnekuormitusta.

Öljy- ja kemikaalikuljetusten sekä matkustajaliikenteen kasvu erityisesti kapealla Suomenlahdella lisää onnettomuusriskiä. Selonteossa linjataan muun muassa toimia meriliikenteen turvallisuuden lisäämiseksi ja onnettomuuksien ennaltaehkäisemiseksi.

Itämeren alue on Suomelle taloudellinen mahdollisuus ja liikenteen ja energian kulkureitti. Muun muassa näitä asioita käsitellään valmisteilla olevassa EU:n Itämeren alueen strategiassa.

(MTV3)

LUONNONSUOJELULIITTO HALUAA LANNOITEVERON ITÄMEREN PELASTAMISEKSI

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot