Mainos
Mainos

Hallitus toivoo järjestöiltä palkkamalttia

Hallitus patistaa edelleen työmarkkinajärjestöjä etsimään uutta mallia tai tapaa, jolla palkkaneuvottelujen kierrokset saataisiin pysymään hallinnassa ilman tupojakin.

Hallitusryhmien johto tapasi tänään työmarkkinajärjestöjen edustajia. Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) kerrottiin jälleen viestittäneen, että palkankorotusten on jatkossa oltava huomattavasti maltillisempia kuin viime kierroksella.

Keskusteluilla pohjustettiin Vanhasen ja järjestöjohtajien seuraavaa tapaamista 16. syyskuuta. Hallituksen toiveena oli, että järjestöillä olisi esittää yhteisiä ajatuksia jo tuolloin.

Yhteinen malli on toistaiseksi kovasti hakusessa. Työnantajat ovat useaan kertaan haudanneet tupot. Toisaalta palkansaajapuoli on pitänyt mahdottomana yhtälöä, jossa palkankorotukset mitoitetaan keskitetysti ja samalla sitoudutaan työrauhaan, mutta varsinaiset sopimusneuvottelut käydään liittokohtaisesti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme