Mainos
Mainos

Katainen tuohtui "räksytyksestä" - Soini irvaili "rakkaustarinan" päättymisestä

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen sai pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) tuohtumaan eduskunnan välikysymyskeskustelussa keskiviikkona. 

-En usko siihen, että tuolla teidän räksyttävällä linjalla asioita rakennetaan, Katainen vastasi oppositioryhmän veturille. 

Tiilikainen oli syyttänyt hallitusta siitä, ettei sillä ole mitään uutta tarjottavaa työttömyyden nujertamiseksi. Hallituspuolueista Tiilikainen leimasi vastuulliseksi erityisesti pääministeripuolue kokoomuksen. 

Jatkoksi Tiilikainen oli vielä kiitellyt, että ennakkoäänestys on alkanut ja suomalaiset pääsevät ottamaan kantaa. 

Pääministerin tokaisu räksyttämisestä silminnähden yllätti Tiilikaisen. 

Keskusta tarjosi hallitukselle pitkän listan ehdotuksia, jotka toteuttamalla työttömyyttä voitaisiin sen mielestä vähentää. 

Katainen laski, että keskusta tarjoaa yhteensä 1,5-2 miljardin euron verran veronkevennyksiä, leikkausten perumisia tai lisämenoja. Jos valtion velkaa ei haluta lisätä, keskustan ohjelman toteuttaminen edellyttäisi Kataisen mukaan vastaavia veronkorotuksia ja leikkauksia jossakin toisaalla. 

-Jos keskustan ja perussuomalaisten ehdotukset toteutettaisiin, Suomi velkaantuisi ensi vuonna huomattavasti enemmän, Katainen sanoi. 

Katainen ei syttynyt myöskään keskustan visiolle siitä, miten heidän keinoillaan eri aloille voitaisiin luoda kymmeniätuhansia uusia työpaikkoja. Pääministeri haistoi "itseluottamuksen pahanlaatuista liikakasvua". 

"Rakkaustarina" päättyi 

Oppositioon kesken kehysneuvottelujen siirtynyt vasemmistoliitto haastoi nyt hallitusta muiden oppositioryhmien rinnalla. Puoluejohtaja Paavo Arhinmäki arvosteli kehysriihen leikkauspäätöksiä ja syytti kokoomusta siitä, ettei puolue ole kiinnostunut pienipalkkaisista. 

Pääministeri ei lähtenyt kiistelemään entisen hallituskumppaninsa kanssa. 

Perussuomalaisten Timo Soini irvaili, että kokoomuksen ja vasemmistoliiton "rakkaustarina" kesti tuhat päivää. 

-Osanottoni molemmille teille. On palattu normaaliin järjestykseen.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme