Mainos
Mainos

Hallitus torjui väitteet salailusta

Eduskunta jatkaa iltapäivällä keskustelua opposition välikysymyksestä.

Hallitus torjui elen opposition väitteet salailusta. Hallitus ei mielestään ole salannut eduskunnalta hallitusohjelmaan kuuluvia asiakirjoja.

Oppositio syyttää pääministeri Anneli Jäätteenmäen hallitusta hallitusneuvotteluissa sovittujen olennaisten asioiden salaamisesta.

Hallitus kiisti opposition väitteet siitä, että eduskunnalta olisi salattu hallitusohjelmaan kuuluva liiteasiakirja.

Pääministeri Anneli Jäätteenmäki painotti antamassaan välikysymysvastauksessa, että asiakirja on tullut julkiseksi jo 17. huhtikuuta ja lähetetty silloin myös muun muassa eduskunnan keskuskansliaan.

Opposition peräämä menonlisäyksiä koskeva paperi ei Jäätteenmäen mukaan ollut hallitusohjelman liite, vaan kehysneuvotteluja ohjeistava työpaperi. Hallituskauden määrärahakehyksistä päätetään ensi viikon keskiviikkona pidettävässä neuvottelussa.

Jäätteenmäki muistutti, ettei hallituksen menettely ole muutenkaan poikennut aiempien hallitusten noudattamasta käytännöstä. Vain vuonna 1995 nimetty Paavo Lipposen ensimmäinen hallitus julkisti ohjelmansa liitteenä tarkkoja budjettilaskelmia. Poikkeuksellisen menettelyn takana oli ilmeisesti se, että hallitusneuvotteluissa sovittiin silloin merkittävistä menojen leikkauksista.

Eduskunta käy välikysymystä koskevan keskustelun tänään ja huomenna. Hallituksen luottamuksesta äänestetään perjantaina.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 13.05.2003).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot