Mainos
Mainos

Hallitus uskoo kuntatalouden nousuun

Oppositio arvioi, etteivät hallituksen arviot kuntien talouden noususta ole kestävällä pohjalla.

Opposition välikysymykseen vastannut alue- ja kuntaministeri Hannes Manninen torjui opposition kauhukuvia peruspalvelujen heikentymisestä. Oppositio arvioi, etteivät hallituksen arviot ole kestävällä pohjalla.

Välikysymyskeskustelu oli tänään kuin eduskunnan oma kuntavaalipaneeli. Lähtökohta keskustelullekin oli vaikea kun hallitus ja oppositio eivät päässeet yksimielisyyteen numeroista.

- Ensi vuonna valtion toimenpiteet vahvistavat kuntataloutta noin 256 miljoonalla eurolla. Se on enemmän kuin kertaakaan viimeisten 13 vuoden aikana pois lukien huippuvuosi 2002, alue- ja kuntaministeri Hannes Manninen sanoi.

Hallitus ennakoi että kuntien talous kääntyy kasvuun ensi vuonna ja keskimääräinen velkaantuminen pysähtyy vuoteen 2007 mennessä.

Kuntavaalien alla keskusteli kävi tuttuja uomia. Kokoomus syytti hallitusta pakkolainan ottamisesta kunnilta. Hallitus muistutti, että valtiovarainministeri Sauli Niinistö teki saman tempun aikanaan.

Vasemmisto-oppositio taas leimasi hallituksen uusliberalistiseksi kovuuden koalitioksi. Vaalit ovat kahden viikon päästä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 12.10.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme