Mainos
Mainos

Hallitus vastaa välikysymykseen Stora Ensosta

Hallitus vastaa tänään oppositiopuolueiden jättämään välikysymykseen Stora Enson tehtaiden lopettamisesta ja valtion omistajapolitiikasta.

Opposition mielestä hallitus ei ole edes yrittänyt pelastaa Kemijärven sellutehdasta, vaan se on puhunut pelkästään lakkautuksen jälkihoidosta.

Oppositiopuolueet aikovat tivata hallitukselta, pitääkö se Stora Enson Kemijärven ja Summan tehtaiden lopettamista perusteltuna vai aikooko se ryhtyä toimiin tehtaiden pelastamiseksi.

Hallitukselta perätään myös yhteiskuntavastuuta valtion omistajapolitiikassa. Hallitus on puolustautunut, ettei valtio voi asettaa omistamilleen pörssiyhtiöille muista yrityksistä poikkeavia velvoitteita.

Tuhat menettää työpaikkansa

Stora Enson tehtaiden sulkemisen myötä työpaikkansa menettää lähes tuhat työntekijää.

Kemijärven sellutehdas sulkeutuu pysyvästi huhtikuun lopussa. Summan tehdas Haminassa lopetti toimintansa viime kuun lopussa. Anjalan paperikoneen Stora Enso sulkee marraskuussa.

Stora Enso perustelee tehtaiden lopettamista tarpeella päästä eroon kalliista tuontipuusta.

Stora Enso on ilmoittanut, että se voi vähentää tuotantoaan Suomessa pian uudestaan, jos Venäjä ei taivu puutullikiistassa. Myös energian kallistuminen lisää metsäyhtiön kustannuspaineita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme