Mainos
Mainos

Hallitus vetää väylämaksuesityksen pois eduskunnasta

Liikenne- ja viestintäministeriö katsoo, että esitys on syytä perua perustuslakivaliokunnan antaman lausunnon vuoksi.

Hallitus vetää esityksen väylämaksulain muuttamisesta pois eduskunnasta. Liikenne- ja viestintäministeriö tiedotti asiasta tänään eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnalle.

Ministeriö katsoo, että esitys on syytä perua perustuslakivaliokunnan antaman lausunnon vuoksi. Perustuslakivaliokunta piti väylämaksua valtiosääntöoikeudellisessa mielessä verona. Koska esitys jättäisi viranomaisille liikaa veron suuruuteen vaikuttavaa harkintavaltaa, sitä ei voida perustuslakivaliokunnan mielestä pitää perustuslain mukaisena.

Väylämaksulainsäädännön kokonaisuudistus on tarkasteltavana liikenne- ja viestintäministeriön asettamassa työryhmässä. Työn on määrä valmistua toukokuun loppuun mennessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot