Mainos
Mainos

Hallitus yrittää jälleen ratkaista kerjäämisongelmaa

Hallitus yrittää jälleen tänä iltana etsiä ratkaisua siihen, miten kerjäämisongelmaan voitaisiin puuttua. Asiaa käsitellään hallituksen iltakoulussa.

Sisäministeri Anne Holmlundin (kok.) työryhmä on ehdottanut, että kerjääminen kiellettäisiin lailla kokonaan. Tälle ei ole hallituksessa suurta kannatusta. Esimerkiksi pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) ja ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) suhtautuvat täyskieltoon varauksellisesti. Myös vihreissä ja RKP:ssa suhtaudutaan täyskieltoon kriittisesti.

Kiviniemi sanoi eilen, että hallituksen on nyt tarkoitus etsiä keinoja, joilla kerjäämisen taustalla olevaan rikollisuuteen voitaisiin puuttua. Holmlund on yhä sitä mieltä, että kerjäämiseen pitäisi puuttua jonkinlaisella lainmuutoksella.

Useat asiantuntijat tyrmäsivät Holmlundin kerjäämiskieltoesityksen tuoreeltaan tarkoitushakuisena ja syrjivänä. Sen katsottiin kohdistuvan erityisesti ulkomailta Suomeen tulleisiin romaneihin.

(MTV3 - STT)

Katso Pauli Poutasen raportti:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme