Mainos
Mainos

Hallitusneuvottelijat kertovat leikkauksista: "Kipeitä asioita listalla"

Hallitusneuvottelijat kertovat tänään tarkemmin säästö- tai leikkauspaketin kohdistamisesta.

Hallitusneuvottelut jatkuvat tänään Valtioneuvoston juhlahuoneistossa Smolnassa Helsingissä. Puheenjohtajakolmikko odottaa talousryhmän ensimmäistä säästöehdotusta pöydälleen tänä aamuna.

Hallitusneuvottelujen vetäjä Juha Sipilä huomauttaa, että kaikkia säästöjä ei välttämättä toteuteta vielä seuraavan neljän vuoden aikana.

- Siitä ei ole vielä päätöstä, mutta päätökset täytyy tehdä tämän vaalikauden aikana ja mielellään jo täällä Smolnassa, Sipilä sanoi eilen illalla MTV Uutisille.

Onko joku aihealue jo säästöjen ulkopuolella?

- Sellaista päätöstä ei ole vielä tehty. Toki nämä säästöt pyritään tekemään mahdollisimman oikeudenmukaisesti. Kipeitä asioita siellä joka tapauksessa on listalla, Sipilä sanoi.

Ehdotus lähtee seuraavaksi muiden ryhmien arvioitavaksi, ja se tuskin on vielä lopullinen versio. 

Leikkaukset ovat osa taloussuunnitelmaa 10 miljardin euron kestävyysvajeen paikkaamiseksi. Pääosa sopeutuksista on tarkoitus tehdä pitkän aikavälin ja lyhyen aikavälin rakenteellisilla uudistuksilla, kuten eläke- ja sote-ratkaisuilla.

Myös sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamista pohtivan työryhmän oli määrä saada luonnos valmiiksi myöhään eilen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme