Mainos
Mainos

Hallitusneuvotteluihin lähdetään 3 miljardin sopeutuksesta

Hallitusneuvotteluissa on STT:n tietojen mukaan tarkoitus sopia valtiontalouden sopeuttamisesta kolmella miljardilla eurolla. Hallituspuolueet keskusta, perussuomalaiset ja kokoomus ovat tiettävästi linjanneet jo sopeutuksen mittaluokan.

Työlukuna on käytetty kolmea miljardia euroa, jonka suuruinen sopeutus tehtäisiin tämän vaalikauden aikana.

Hallituspuolueet kokoontuivat tänään virallisesti ensimmäistä kertaa sopiakseen neuvotteluiden etenemisestä.

Kolmen puolueen välillä on taustalähteen mukaan "riittävä yhteisymmärrys". Konkreettisista säästökohteista ei ole sovittu, mutta puolueet ovat laatineet kukin omat säästölistansa, joita on käyty läpi yhdessä.

Puolueet eivät tiettävästi olisi vielä lyöneet lukkoon, onko osa sopeutuksista mahdollista saada kasaan veroratkaisuin vai kokonaan leikkauksilla ja rakenteellisilla uudistuksilla. Kaikki puolueet ovat olleet vankasti sitä mieltä, ettei kokonaisveroaste voi enää nousta.

Sipilälle antamissaan taustavastauksissa keskustalla ja kokoomuksella olivat jo jalostuneet säästölistat, kun taas perussuomalaisten säästökohteet olivat hyvin yleispiirteisiä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme