Mainos
Mainos

Hallitusneuvotteluissa puidaan ydinkysymyksiä

Hallitusneuvotteluissa alkaa tänään todellinen vääntö - paino on talous-ja työllisyyskysymyksissä.

Keskustan, SDP:n ja RKP:n yhteishallituksen ohjelman kirjoittamista jatketaan tänään työryhmissä.

Asiakysymyksissä edetään nyt tulevan hallituksen tavoitteiden kannalta oleellisiin kysymyksiin. Suurin paino on sillä, millaisia ratkaisuja löydetään talous- ja työllisyysongelmiin.

Ohjelmaneuvottelut yritetään saada päätökseen sunnuntaina, jonka jälkeen puolueet päättävät osallistumisestaan hallitusyhteistyöhön. Anneli Jäätteenmäen hallitus on määrä nimittää ensi viikon torstaina.

Sekä hallitustunnustelija Jäätteenmäki että SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen ovat toistaiseksi olleet tyytyväisiä hallitusneuvotteluiden etenemiseen.

Jäätteenmäki toppuutteli kansanedustajien toiveita

Tuleva pääministeri Anneli Jäätteenmäki varoitteli keskustan eduskuntaryhmää odottelemasta kovin monien uudistusten toteutumista nopeassa aikataulussa. Jäätteenmäki muistutti talouden niukoista näkymistä.

Jäätteenmäen mukaan hallitusneuvotteluissa on tehtävä selväksi painopistealueet, joihin esimerkiksi lisäbudjettirahaa voidaan ohjata.

Keskustan kansanedustajat evästivät hallitusneuvottelijoita toivomalla, että mm. alimman äitiyspäivärahan ja kotihoidon tuen korotuksista voitaisiin päättää pikaisesti. Myös lapsilisät olivat esillä.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 9.4.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme