Mainos
Mainos

Hallitusneuvottelujen ensimmäinen koetus: Portugali-kiista

Portugalin tukipaketti saattaa tulla eduskunnan päätettäväksi jo ensi viikolla. Näin arvioi SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen juuri ennen hallitusneuvottelujen alkua. Urpilaisen mukaan aikataulu selviää tänään, kun EU:sta saadan tarkat päivämäärät.

- Voi olla, että jo ensi viikolla joudutaan antamaan tiedonanto eduskunnalle. Se tarkoittaa tietenkin sitä, että tässä tapauksessa vanha toimitusministeristö antaa tuon tiedonannon.

Hallitusneuvottelujen ensimmäinen kova vääntö käydäänkin vasemmistoliiton EU-linjauksista. Vasemmistoliitto vastustaa Portugalin tukipakettia. Hallitustunnustelija Jyrki Kataisen mukaan vasemmistoliitto ei saa pysyviä vapaita käsiä EU-asioihin.

Urpilainen ei halunnut ottaa kantaa siihen, voisiko vasemmistoliitto äänestää Portugalin tukipakettia vastaan, jos sen tuo eduskuntaan vanha hallitus.

- Vasemmistoliiton kanssa käydään keskusteluja siitä, miten hallituspolitiikkaan suhtaudutaan ja haetaan yhteistä linjaa. Tärkeää on, että hallituksella on yksi politiikka. Sen takia Portugali on yksi tapaus ja se tulee nyt, mutta jatkossakin pitää olla yhteiset näkemykset.

Vasemmistoliitolle joudutaan etsimään joka tapauksessa jokin erillisratkaisu, jotta puolue voi jatkaa mukana hallitusneuvotteluissa. Kokoomuksen Jyrki Katainen sanoi keskiviikkona, että Portugali-kiista täytyy ratkaista heti hallitusneuvottelujen aluksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme