Mainos
Mainos

Hallitusneuvottelujen seminaarivaihe käyty

Uuden hallituksen muodostamiseen tähtäävien neuvottelujen seminaarivaihe on käyty Helsingin Säätytalolla.

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen patisti uutta hallitusta ripeisiin sopeuttamistoimiin talouden tasapainottamiseksi. Säätytalolla puhunut Liikanen kertoi korostaneensa neuvottelijoille, että nopeat toimet ovat tarpeen etenkin sukupolvien välisen solidaarisuuden kannalta.

Arkkipiispa Kari Mäkinen sanoi perusviestinsä neuvottelijoille olleen se, että on tukeuduttava hyvinvointiyhteiskunnan peruseetokseen

– Ensin on katsottava niiden tilannetta, jotka tässä yhteiskunnassa voivat kaikkein heikoimmin, Mäkinen sanoi poistuessaan Säätytalolta.

Mäkisen mielestä yhteiskunnallinen kehitys on mennyt siihen suuntaan, että kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ihmisten köyhyys syvenee.

Iltapäivällä kokoomuksen, SDP:n, vihreiden, vasemmistoliiton, RKP:n ja kristillisdemokraattien neuvottelijat aloittavat työryhmätyöskentelyn.

Yksi vaikeimmista kysymyksistä on se, miten vasemmistoliiton kielteinen kanta Portugalin tukemiseen pystytään sovittamaan yhteen muiden kanssa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot