Mainos
Mainos

Hallitusohjelmaan mittava kuntapaketti

MTV3 Uutisten tietojen mukaan uuteen hallitusohjelmaan on tulossa massiivinen kuntapaketti. Valtionosuuksia leikataan, mutta hallitus aikoo korvata ne kuntien kustannusten jaon tarkistuksella. Samalla kunnat saavat itselleen korotetun yhteisöveron tuoton. Tosin yhteisövero-osuuden korotus on tarkoitus poistaa kunnilta asteittain.

Yhteisövero-osuuden kymmenen prosentin korotus räätölöitiin kunnille väliaikaiseksi vuosiksi 2009 - 2011 lamaelvytykseksi.

Hallituslähteiden mukaan uudistukset pitäisivät kuntatalouden tilan nykyisellään, eivätkä heikentäisi sitä, kuten julkisuudessa on jo ehditty arvioida.

Hallitus haluaa kunnilta myös rakenteellisia uudistuksia. Kuntakokoa on tarkoitus kasvattaa ja ne perustuisivat työssäkäyntialueisiin.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot