Mainos
Mainos

Hallituspuolueet huolissaan velkakriisin vaikutuksista Suomeen

Euroopan velkakriisi veti hallituksen edustajat vakaviksi SuomiAreenan puoluetentissä: nyt putosi Irlanti roskalainaluokkaan ja markkinavoimat huojuttelevat Italiaa.

- Suomen talouden tilanne on huolestuttava. Olen huolissani, jos tämä turbulenssi jatkuu, totesi SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner.

Samoilla linjoilla oli vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö.

- Koko Euroopan taloustilanteen kannalta on tulossa haastava syksy.

-Tulee haastava syksy koko Euroopan taloustilanteen kannalta ja on tärkeää pohtia, miten Suomessa päästään rakentamaan uusia työpaikkoja luovaa politiikkaa, sanoi Niinistö.

Myös kokoomus maalailee synkkiä aikoja.

- Pidän todennäköisenä, että lisäleikkauksia tarvitaan. Talouskasvu ei ole ainakaan toistaiseksi ylittänyt sellaisia odotuksia kuin mitä tuossa keväällä hallitusohjelmaa tehtäessä oli, pohtii kokoomuksen varapuheenjohtaja Sampsa Kataja.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen piikittelee, että hallituksen talouspolitiikka on tyhjän päällä.

- Se perustuu unelmille ja hötölle eikä kivijalalle. Alunperinkään ei ole ollut rohkeutta tehdä päätöksiä, sanoi Tiilikainen.

Perussuomalaiset nostivat jälleen syntipukiksi Kreikan ja muiden velkamaiden tukemisen.

- Tämä näyttää kansalaisten kannalta todella huonolta. Nämä keinot euron pelastamiseksi tulevat kalliiksi kansalaisille, korosti perussuomalaisten Matti Putkonen.

Katso Jussi Kärjen raportti Porista (Kymmenen uutiset 13.7.2011)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme