Mainos
Mainos

Hallituspuolueet jatkavat taloustilanteen arviointia

Hallitusneuvottelut jatkuvat tänään kolmatta päivää. Puolueet jatkavat yhteisen näkemyksen etsimistä taloustilanteesta. Niiden on päätettävä keinoista, joilla taloutta lähivuosina tasapainotetaan. Puolueilla on ollut hyvin erilaisia näkemyksiä muun muassa siitä, miten suuri on niin sanottu kestävyysvaje eli valtion tulojen ja menojen pidemmän aikavälin epätasapaino.

Hallitustunnustelija Jyrki Katainen (kok.) arvioi eilen, että talouden laajan kuvan määrittely on nyt hankalaa. Neuvottelijat olivat hyvin vähäsanaisia siitä, missä asioissa on edistytty ja mitkä ovat vaikeimpia aiheita.

Yhteistä näkemystä etsitään myös muun muassa SDP:n, vasemmistoliiton ja vihreiden vaatimasta perusturvan korottamisesta eli tarkemmin siitä, mitä etuuksia korotettaisiin ja minkä verran.

Politiikan eri osa-alueita linjaavat ryhmät kokoontuvat jatkamaan työtään jo aamulla, mutta puoluejohtajista koostuva johtoryhmä palaa Säätytaloon Helsingissä vasta iltapäivällä.

Hallitusneuvotteluissa ovat mukana kokoomus, SDP, vasemmistoliitto, vihreät, RKP ja kristillisdemokraatit.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme