Mainos
Mainos

Hallituspuolueiden kannatus pienessä laskussa

Tuoreen kyselyn mukaan kokoomuksen kannatus on sen sijaan vahvistunut.

Johtavien hallituspuolueiden eli SDP:n ja keskustan kannatus on alkuvuoden aikana hieman laskenut. Suomen Gallupin tuoreen kyselyn mukaan kokoomuksen kannatus sen sijaan on vahvistunut.

Tänään julkistettu kysely on tehty neljän suurimman puolueen toimeksiannosta. Sen mukaan SDP:n kannatus oli huhtikuussa 25,1, kokoomuksen 22,7 ja keskustan 22,1 prosenttia. Vihreä liitto näyttää kirineen tasoihin vasemmistoliiton kanssa, eli molempien kannatus olisi 8,7 prosenttia.

Kysely tehtiin huhtikuun kolmen ensimmäisen viikon aikana. Siihen haastatelluilta noin 2350 suomalaiselta kysyttiin, ketä he äänestäisivät, jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt.

Puolueiden kannatusarvio on laadittu yhdistämällä toisiinsa haastatteluissa saadut vastaukset sekä vaalitilastot viime kunnallisvaaleista. Tutkimuksen virhemarginaali on Suomen Gallupin mukaan vajaat kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden osalta.

Joulukuussa tehtyyn vastaavaan kyselyyn verrattuna SDP:n kannatus oli laskenut 1,3 ja keskustan 0,9 prosenttiyksikköä. Kokoomuksen kannatus oli samaan aikaan noussut 1,1 prosenttiyksikköä.

Vasemmistoliiton kannatuksesta oli huvennut 0,4 prosenttiyksikköä, kun taas vihreiden suosio oli lisääntynyt 0,8 prosenttiyksiköllä. Myös perussuomalaisten kannatus oli joulukuun jälkeen kasvanut selvästi eli yli puolen prosenttiyksikön verran 2,4 prosenttiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme