Mainos
Mainos

Hallitusrintama jakautui maakaasun ja ydinvoiman puoltajiin

Hallituspuolueiden eduskuntaryhmät ovat tyytyväisiä eduskunnan talousvaliokunnassa sorvattuun energialinjaukseen, mutta eri syistä.

Kokoomuksen Paula Kokkonen tulkitsi tämänpäiväisessä energiakeskustelussa, että eduskunta kumoaa aiemman kielteisen ydinvoimapäätöksensä ja palauttaa lisäydinvoiman yhdeksi vaihtoehdoksi. Vihreiden Satu Hassi kiitteli puolestaan valiokunnan tukemaa hallituksen linjausta, jossa maakaasu asetetaan etusijalle hiilivoimaan ja ydinvoimaan verrattuna.

Keskusta lisäisi puun käyttöä energianlähteenä

Suurin oppositiopuolue keskusta oli suhteellisen tyytyväinen hallituksen energiapoliittiseen selontekoon ja sitä koskevaan talousvaliokunnan mietintöön. Keskusta halusi kuitenkin lisää puhtia mm. bioenergiaa, energiaverotusta ja ns. vihreän sähkön markkinointia koskeviin näkemyksiin.

Keskusta muistutti, että Suomen energiantuotannosta oli viime vuonna bioenergian osuus 15 prosenttia ja turpeen 6 prosenttia. Mahdollisuudet lisätä mm. puun energiakäyttöä ovat ryhmän mielestä hyvät.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme