Mainos
Mainos

Hallitusta haukutaan sote-asiakassuunnitelman velvoittavuuden poistosta – "Tulee kalliiksi"

Oppositiojohtajat arvostelevat hallituksen kaavailemia muutoksia sote-uudistukseen. Uutena asiana oppositiosta moititaan asiakassuunnitelman velvoittavuudesta luopumista.

– Laaja valinnanvapaus, niin sanottu markkinamalli, pirstoo palveluita, ja sen takia pyrittiin tekemään asiakassuunnitelma, joka sitoo sote-keskuksia pitämään huolta siitä, että kaikille räätälöidään hyvä palveluketju. Nyt tämä asiakassunnitelma ei ole enää sitova, ihmettelee vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto.

– Integraatiohyödyt jäävät saamatta ja järjestelmä tulee niin kalliiksi, että joudutaan tulevaisuudessa miettimään leikataanko palveluita, nostetaanko asiakasmaksuja tai tehdäänkö molempia ja samalla mietitään veronkorotuksia, jotta tämä saadaan rahoitettua, sanoo SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne.

Hallitus poisti asiakassuunnitelman vel­voit­ta­vuuden, kos­ka pe­rus­tus­la­ki­va­li­o­kun­ta piti sen oikeudellista asemaa epäselvänä.

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) sanoi STT:lle olettavansa, että pal­ve­lun­tuot­ta­jat si­tou­tu­vat asi­a­kas­suun­ni­tel­maan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme