Mainos
Mainos

Hallitustunnustelija Katainen jätti lisäkysymykset puolueille

Hallitustunnustelija, valtiovarainministeri Jyrki Katainen on toimittanut puolueille lisäkysymykset, joilla hän haluaa täsmentää ryhmien kantoja hallituskauden keskeisiin kysymyksiin. Kaikille eduskuntaryhmille kysymyksiä on neljä. Lisäksi SDP:lle on vielä kolme ja perussuomalaisille kaksi lisäkysymystä.

Puolueiden pitää jättää vastauksensa Kataiselle maanantaina klo 12 mennessä. Hallitustunnustelujen jatkosta Katainen ilmoittaa myöhemmin ensi viikolla.

Katainen haluaa kaikilta puolueilta täsmennyksiä kestävyysvajeeseen ja kuntarakenteeseen. Lisäksi hallitustunnustelija vaatii vastauksia siihen, mitä puolueet pitävät hallituskauden tärkeimpinä menotarpeina ja lainsäädäntöhankkeina.

SDP ei edellisessä vastauksessaan määritellyt kestävyysvajeen suuruutta, vaan halusi siitä uuden selvityksen hallituskauden aluksi. SDP uskoo talouskasvun hoitavan suurimman osan valtiontalouden velkaantumisesta. Nyt Katainen kysyy, että mihin toimiin puolue on valmis ryhtymään, mikäli talouskasvu ei toteudukaan odotetulla tavalla.

Perussuomalaisilta Katainen kysyy, onko puolue valmis pitämään kiinni Suomen ilmastopoliittisista sitoumuksista ja millä veroratkaisuilla puolue edistäisi talouskasvua.

Varsinaisten hallitusneuvottelujen on määrä alkaa Säätytalolla 18.5. Tänään illansuussa eduskuntapuolueet yrittävät jälleen sopua Portugali-kiistaan kansanedustaja Kimmo Sasin johdolla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme