Mainos
Mainos

Hallitusvastuu repinyt vasemmistoliiton rivejä ennenkin

Hallitusvastuuseen osallistuminen näyttää olevan edelleen myrkkyä osalle vasemmistoliittoa.

Markus Mustajärven ja Jyrki Yrttiahon erottaminen puolueen eduskuntaryhmästä on toisinto 1990-luvun puolivälin tapahtumista, kun vasemmistoliitto lähti mukaan Paavo Lipposen (sd.) johtamaan viiden puolueen hallitukseen.

Puolueen äkkiväärintä osastoa edustaneet Esko-Juhani Tennilä ja Mikko Kuoppa erotettiin vuonna 1995 vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä hallituksen esitysten vastustamisen vuoksi. Tennilä ja Kuoppa perustivat oman vasemmistoryhmän, joka kasvoi vielä yhdellä jäsenellä, kun myös Veijo Puhjo erotettiin ryhmästään.

Kolmikko pääsi takaisin vasemmistoliiton listoille vuoden 1999 vaaleissa, mutta ei juurikaan muuttanut tapojaan. Heidän ja samaan taistolaissiipeen kuuluneen Jaakko Laakson toiminta suututti lopulta puheenjohtaja Suvi-Anne Siimeksen niin, että hän lähti lopulta tehtävästään ovet paukkuen keväällä 2006.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme