Mainos
Mainos

Halme poliisin kuultavaksi lähiaikoina?

Kansanedustaja Tony Halmeen terveydentila saattaa sallia poliisikuulustelujen aloittamisen ensi viikon aikana.

Poliisi saattaa kohtapuoliin päästä kuulustelemaan kansanedustaja Tony Halmetta, joka toistaiseksi vielä toipuu sairaalassa. Helsingin rikospoliisi oli tänään yhteydessä hoitaviin lääkäreihin, joiden mukaan Halme alkaa olla lähellä kuulustelukuntoa.

Rikosylikomisario Kari Tolvasen mukaan poliisi aikoo kysyä sairaalasta seuraavan kerran ensi viikolla, joko Halmeen terveydentila sallii kuulustelemisen. Tolvanen ei ota muutoin kantaa Halmeen terveydentilaan tai vointiin, sillä terveystiedot kuuluvat yksityiselämän suojan piiriin ja ovat salassa pidettäviä.

Halmetta halutaan kuulustella hänen asunnollaan noin kuukausi sitten sattuneesta ampumatapauksesta, jonka takia häntä epäillään vaaran aiheuttamisesta ja ampuma-aserikoksesta. Halme menetti tajuntansa ampumisen jälkeen ja on ollut siitä pitäen sairaalahoidossa.

Hoitohenkilökunnan pääsy sisään asuntoon viivästyi, koska kyse oli piiritystilanteesta ja poliisin piti taata tilanteen turvallisuus ennen asuntoon menoa. Helsingin apulaispoliisipäällikkö Tapio Huttunen on päättänyt nyt teettää poliisin sisäisen selvityksen siitä, toimiko poliisi tilanteessa oikein. Huttunen korostaa, että mitään syytä epäillä poliisin virheitä ei sinänsä ole, mutta asia päätettiin selvittää, koska tapaus on saanut paljon julkisuutta ja myös poliisin mahdollisella viivyttelyllä on spekuloitu tiedotusvälineissä. Selvitys valmistunee parin viikon sisällä.

Hälytyksestä kului Halmeen asuntoon tunkeutumiseen noin puolitoista tuntia, mikä on tavallisesti varsin lyhyt viive silloin kun on kyse aseistautuneen henkilön piirityksestä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot