Mainos
Mainos

Halonen: Aika käy vähiin Kosovossa

Ulkoministeri Tarja Halonen (sd.) toivoo Kosovon kriisiin edelleen poliittista ratkaisua. Halonen yhtyi YK:n alipääsihteerin Elisabeth Rehnin arvioon, jonka mukaan aika on kuitenkin käymässä vähiin.

Halonen sanoi tänään toimittajatapaamisessa, että EU ei voi ryhtyä voimankäyttöön, koska Amsterdamin sopimus ei ole vielä voimassa. Päätös voimankäytöstä kuuluu lähinnä YK:n turvallisuusneuvostolle.

Halonen totesi, että tähänastiset painostustoimet Serbiaa kohtaan ovat merkinneet, että neuvottelujen käyntiinlähtö presidentti Slobodan Milosevicin kanssa on ollut vaikeaa. Kyse ei ole kuitenkaan vain hänestä, vaan myös Kosovon puolella aseelliseen ratkaisuun pyrkivien voimien vaikutus on kasvanut albaanijohtaja Ibrahim Rugovan aseman samalla heikentyessä.

Halonen huomautti, että Kosovon kriisi voi heijastua enemmän Suomeenkin, jos pakolaisvirta kääntyy Albaniasta Makedoniaan. Makedoniassa on suuri suomalainen rauhanturvajoukko.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme