Mainos
Mainos

Halonen ajaa suosikkiaan sisäministeriön johtoon

Tasavallan presidentti Tarja Halonen ajaa yhä omaa suosikkiaan sisäministeriön kansliapäälliköksi. Halonen ei suostunut presidentin esittelyssä Kultarannassa nimittämään virkaan valtioneuvoston yksimielisesti esittämää Ilkka Laitista. Hallituksen ehdokas virkaan on pääjohtaja Laitinen, kun Halonen kannattaa nykyistä kansliapäällikköä Ritva Viljasta.

Presidentti ei tänäänkään halua kommentoida päätöstään, Kultarannassa kerrottiin esittelyn jälkeen.

Nimitysasia palautuu nyt valtioneuvoston käsittelyyn. Presidentti voi seuraavassa presidentin esittelyssä nimittää tehtävään haluamansa ehdokkaan.

Nimitysasia palautuu nyt valtioneuvoston käsittelyyn. Presidentti voi seuraavassa presidentin esittelyssä nimittää tehtävään haluamansa ehdokkaan.

Katainen: Kansliapäällikkönimitys kuuluisi hallitukselle

Kokoomuksen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Jyrki Kataisen mielestä ministeriöiden kansliapäälliköiden nimitykset kuuluisivat hallitukselle.

Katainen sanoo hyväksyvänsä tässä tapauksessa presidentti Halosen perustuslain takaaman nimitysoikeuden.

Jatkossa kansliapäällikkötason nimitysten pitäisi ministerin mielestä kuulua hallitukselle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot