Mainos
Mainos

Halonen antoi Lipposelle synninpäästön

Presidentti Tarja Halosen mielestä ex-puhemies Paavo Lipposen (sd.) roolissa niin sanotussa Wikileaks-asiassa ei ole epäselvää. Halonen kommentoi asiaa lyhyesti tavattuaan eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan jäseniä.

Lipposen roolista tiedonvälittäjänä on keskusteltu sen jälkeen, kun Wikileaks-dokumentista kävi ilmi, että hän oli yksi Yhdysvaltojen Suomen-suurlähetystön lähteistä. Wikileaksin mukaan Lipponen kertoi Yhdysvaltojen suurlähettiläälle tietoja Halosen ja Venäjän silloisen presidentin Vladimir Putinin tapaamisesta joulukuussa 2004.

Halonen sanoi luottavansa vakaasti entiseen puhemieheen, diplomaatteihin ja entiseen kansliapäällikköönsä: kaikki ovat olleet ihan ammattitaitoisia, Halonen totesi.

- En voi tietää, mitä he puhuvat. Kyllä he itse kertovat, kun on aiheellista, presidentti sanoi.

Mutta onko puhemiehen rooli jäänyt tässä epäselväksi?

- Ei siinä minusta mitään epäselvää ole, Halonen vastasi, ja kehotti kysymään lisää Lipposelta, kun hän esiintyy ylihuomenna lauantaina Ylen Ykkösaamussa.

Presidentti kertoi tavanneensa Lipposen eilen ja keskustelleensa asiasta hänen kanssaan.

(MTV3 - STT)

Katso Vesa Kallionpään juttu (Seitsemän uutiset 10.2.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme