Mainos
Mainos

Halonen avasi ILO:n maailmankomission ensimmäisen kokouksen

Presidentti Halonen avasi Kansainvälisen työjärjestö ILO:n globalisaation sosiaalisen ulottuvuuden maailmankomission ensimmäisen kokouksen Genevessä.

Presidentti Tarja Halonen avasi tänään Kansainvälisen työjärjestö ILO:n globalisaation sosiaalisen ulottuvuuden maailmankomission ensimmäisen kokouksen Genevessä.

Halonen toimii komission puheenjohtajana yhdessä Tansanian presidentin Benjamin Mkapan kanssa.

Avauspuheenvuorossaan Halonen luonnehti komission tehtävää hyvin ajankohtaiseksi ja haastavaksi. Komission perustamiselle oli hänen mielestään olemassa selkeä tilaus.

- Globalisaatio on tosiasia, ja nyt on tärkeää löytää keinoja, joiden avulla mahdollisimman moni pääsee osalliseksi sen tuomista eduista, korosti Halonen.

Erityisen vaativaksi komission työn tekee Halosen mielestä se, että esille nousevat kysymykset ovat poliittisesti kiistanalaisia ja herättävät intohimoja maailmanlaajuisesti. Presidentti Halonen linjasi komission tehtäväksi esittää konkreettisia toimenpidesuosituksia globalisaatiokehityksen ohjaamiseksi.

Globalisaatio pitää hänen mielestään saada toimimaan ihmisten ja ympäristön ehdoilla. Halonen viittasi Monterreyssa Meksikossa pidetyssä kehitysrahoituskokouksessa käymiinsä keskusteluihin eri valtionpäämiesten ja kansainvälisten järjestöjen edustajien kanssa ja mainitsi komission työn herättäneen runsaasti mielenkiintoa.

- Komission työ täydentää hyvin muissa kansainvälisissä järjestöissä tehtävää työtä, hän huomautti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme