Mainos
Mainos

Halonen ei paljasta jatkoaikeitaan

Presidentti ei vielä kerro, aikooko hän pyrkiä toiselle virkakaudelle.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen ei ole vielä päättänyt, pyrkiikö hän toiselle presidenttikaudelle. Sanomalehti Kalevan haastattelussa presidentti sanoo, että pääministerin vaihtumiseen johtaneet tapahtumat ovat osin viivyttäneet hänen päätöstään jatkoajasta.

Halosen mukaan nyt pitää katsoa, että pääministeri Matti Vanhasen hallitus pääsee hyvin liikkeelle. Lisäksi suuntaan tai toiseen vastauksen antaminen voisi presidentin mielestä haitata tämänhetkisen viran käyttöä.

-Kun virkakausi on kuusi vuotta, on vielä aikaa miettiä. Mielellään hoitaa tätä työtä normaalitilanteessa. Poliittiseen keskusteluun on vielä myöhemminkin mahdollisuutta, Halonen sanoi perjantain Kalevassa.

Toimikautensa puolivälissä maaliskuussa pitämässään tiedostustilaisuudessa Halonen lupaili tietoa jatkoaikaistaan kesällä. Myös tuolloin hän piti tärkeänä nähdä, miten yhteistyö presidentin ja hallituksen välillä jatkuu vaalien jälkeen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme