Mainos
Mainos

Halonen esitti surunvalittelunsa

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on esittänyt surunvalittelunsa Espanjan bussiturman uhreille ja kaikille, joita tapahtuma on koskettanut. Halonen on parhaillaan Ghanan pääkaupungissa Accrassa, jossa hän osallistuu YK:n kauppa- ja kehityskonferenssiin.

Myös pääministeri Matti Vanhanen ja ulkoministeri Alexander Stubb ovat ilmaisseet surunvalittelunsa asianosaisille.

Vanhanen on myös välittänyt kiitoksensa Espanjan viranomaisille, jotka ovat hoitaneet onnettomuuden jälkihoitoa esimerkillisellä tavalla. Pääministeri Vanhanen kiitti myös hyvästä yhteistyöstä viranomaisten ja matkanjärjestäjien kesken.

Vanhanen toivoo, että suomalaisten ja espanjalaisten viranomaisten työ uhrien tunnistamiseksi saataisiin mahdollisimman pikaisesti päätökseen, jotta epätietoisuus voisi kodeissa väistyä.

Finnairin Hienonen: Surureunainen päivä matkailun historiassa

Finnairin toimitusjohtaja Jukka Hienonen on esittänyt surunvalittelunsa Espanjan bussiturman uhreille. Hienonen kertoo saaneensa tiedon onnettomuudesta eilen illalla.

- Tuntuu vaikealta hyväksyä ajatusta, että iloinen lomamatka päättyy yhtäkkiä tällä tavoin. Haluan esittää syvän osanottoni teille, jotka olette menettäneet onnettomuudessa läheisenne. Haluamme nyt tukea teitä menetyksenne keskellä, Hienonen toteaa Finnairin tiedotteessa.

Hienosen mukaan Aurinkomatkojen henkilökunta ja Finnair-konsernin henkilöstö ovat tehneet eilisillasta parhaansa auttaakseen hädässä olevia ja heidän omaisiaan.

- Eilinen päivä tulee jäämään surureunaiseksi sivuksi suomalaisen matkailun historiassa. Niin kuin on tänään, myös tulevaisuudessa lomamatka on monen osapuolen yhteispeliä, jossa jokaisen on kannettava vastuunsa. Meidän tehtävämme on omalta osaltamme huolehtia siitä, että suomalaisilla lomamatkustajilla on mahdollisuus turvallisin mielin kulkea maailmalla, Hienonen sanoo.

Arkkipiispalta surunvalittelut

Myös arkkipiispa Jukka Paarma onilmaissut syvän osanottonsa Malagan turman uhrien omaisille ja niille, joita onnettomuus on koskettanut. Uhrien puolesta on rukoiltu seurakuntien jumalanpalveluksissa.

Kirkon turistityöntekijät Aurinkorannalla ja henkisen huollon ryhmä pääkaupunkiseudulla ovat osallistuneet kriisituen järjestämiseen. Arkkipiispa muistuttaa, että tukea tarvitsevat saavat Suomessa ja Espanjassa apua seurakuntien työntekijöiltä ja kriisiryhmien jäseniltä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme