Mainos
Mainos

Halonen: EU-komissaarista pidettävä kiinni

Presidentti Tarja Halonen kehottaa Suomen neuvottelijoita varautumaan hallitusten välisessä konferenssissa siihen, että esiin voi nousta vähemmän säädyllisiä keinoja. Kansanäänestykseen hvk:n neuvottelutuloksesta hän suhtautuu varauksellisesti.

Presidentti Tarja Halosen mielestä Suomen on pidettävä tiukasti kiinni omasta äänivaltaisesta komissaarista hallitusten välisessä konferenssissa eli hvk:ssa.

Aamulehden ja Turun Sanomien haastatteleman presidentin mukaan tänään alkava hvk ei ole mikään sopupeli vaan kova neuvottelu. Hän kehottaa Suomen neuvottelijoita varautumaan siihen, että esiin voin nousta myös vähemmän säädyllisiä keinoja. Presidentti Halonen on vakuuttunut siitä, että Suomessa on varauduttu neuvotteluihin hyvin.

Hän myöntää sen, että Suomelta meni yksi pelinappula, kun presidenttikysymys on asiallisesti jo sovittu. Suomi on vastustanut uuden ministerineuvoston puheenjohtajan eli presidentin viran perustamista.

Presidentti Halonen suhtautuu varauksellisesti kansanäänestyksen järjestämiseen hvk-neuvottelutuloksesta.

- Jos saadaan lopputulos, joka ei ole kauhean dramaattinen, niin eduskunta, hallitus ja presidentti pystyvät kantamaan vastuun ilman kansanäänestystä. Mutta tämä on asia, jota ei voi elää etukäteen. Eduskunnassa on esimerkiksi oltu useampaa mieltä, presidentti sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme