Mainos
Mainos

Halonen: EU poistanee Jugoslavian vastaisia pakotteita

EU saattaa harkita uudelleen Jugoslavian vastaisia pakotteita demokratian tukemiseksi, sanoi ulkoministeri Tarja Halonen tänään. Halosen mukaan EU:n ulkoministerit käsittelevät asiaa syyskuun epävirallisessa kokouksessa Saariselällä, jossa on tarkoitus keskustella laajemmin Jugoslavian tilanteesta Kosovon sodan jälkeen.

Jotkut pakotteet oli asetettu erityisesti sotatilannetta ajatellen. Haluaisimme kannustaa Jugoslaviaa ja serbejä demokratisointiprosessissa, ja pakotteiden poistaminen saattaisi olla yksi keino, Halonen sanoi uutistoimisto Reutersin haastattelussa.

Länsimaat ovat asettaneet useita pakotteita, mm. öljysaarron Jugoslaviaa vastaan rangaistakseen maan johtoa Kosovon albaaniväestöön kohdistuneista julmuuksista. Monet länsimaat ovat torjuneet pakotteiden poistamisen niin kauan kuin Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic on vallassa.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme