Mainos
Mainos

Halonen: Hallituksen raportoitava aseviennistä eduskunnalle

Ulkoministeri Tarja Halonen esittää, että hallitus raportoisi vuosittain eduskunnalle Suomen aseviennistä ja ihmisoikeuskysymyksistä. Halosen mielestä ihmisoikeuksilla on paikkansa kauppapolitiikassa. Siitä on ollut keskusteluja ja sen säännöllistäminen olisi asianmukaista, sanoo Halonen kokoomuksen internet-lehdessä Verkkouutisissa.

Tähän mennessä on keskusteltu muun muassa aseiden viennistä Turkkiin ja Indonesiaan. Viime vuosina Suomi on sallinut aseviennin näihin maihin.

Halosen mukaan ihmisoikeuskysymysten painoarvo Suomen ulkopolitiikassa on hänen ulkoministerikaudellaan kasvanut. Kylmän sodan kaudella Suomi oli hänen mielestään korostetunkin varovainen. Ihmisoikeuksien läpäisyperiaate ja ihmisoikeusyksikkö ovat tämän hallituksen perua. Osan tilanteesta on hoitanut ympäröivä maailma. Se, että kylmä sota on päättynyt, antaa ihmisoikeuksille uuden aseman, arvioi Halonen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme