Mainos
Mainos

Halonen huolestunut työtaistelujen pitkittymisestä

Presidentin mielestä poliitikkojen vaikutuskeinot kiistoihin ovat rajalliset, ja työmarkkinajärjestelmän itsenäisyyttä on kunnioitettava.

Presidentti Tarja Halonen on huolissaan paperiteollisuuden ja rajavartijoiden pitkittyneistä työkiistoista. Turun Sanomien ja Aamulehden haastattelema Halonen pitää kuitenkin poliitikkojen mahdollisuuksia puuttua kiistoihin rajallisina.

-Osapuoliin on vedottu, mutta työmarkkinajärjestelmän itsenäisyyttä pitää kunnioittaa. Se on toimivan neuvottelujärjestelmän yksi edellytys, presidentti kommentoi.

Halosen mielestä työmarkkinajärjestelmän pitäisi kyetä ratkaisemaan helppojen tilanteiden lisäksi myös vaikeat kiistat ilman poliitikkojen väliintuloa.

-Ei voi olla niin, että aina kun tulee hyviä asioita, ne voidaan ratkaista, mutta kun on huonoja asioita, niin tuleekin joku muu, joka sanoo, että näin pitää tehdä.

Presidentti Halonen on kuitenkin varma, että kiistojen osapuolet tietävät tilanteen heijastusvaikutukset myös kiisteltyjen alojen ulkopuolelle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme