Mainos
Mainos

Halonen huolestunut Venäjän sananvapaudesta

Presidentti Tarja Halonen on huolissaan kehityksestä, joka kaventaa sanan- ja mielipiteenvapautta Venäjällä.

Halosta huolettaa Venäjän sananvapauden kaventuminen, mutta pitkällä aikavälillä sananvapauden kehitykseen voi hänen mukaansa kuitenkin suhtautua luottavaisesti. Halonen kertoo näkemyksistään Vasabladetin 145-vuotisjuhlanumerossa.

Hän myöntää, että kysymys sananvapaudesta tuli ajankohtaiseksi etenkin öljyjätti Gazpromin vallattua televisioyhtiö NTV:n. Haastattelussa Halonen painottaa vapaan mielipiteenmuodostuksen tärkeyttä, mutta varoittaa tekemästä liian nopeita johtopäätöksiä Venäjän median tilanteesta. Hän muistuttaa, että markkinatalouden vastoinkäymiset rajoittavat helposti mielipiteenvapautta.

Halonen muistuttaa myös, että ei kannata vetää liian äkkinäisiä johtopäätöksiä presidentti Putinista ja hänen hallituksestaan. Putin on ollut virassaan vasta vähän aikaa, ja häneltä puuttuu poliittinen tausta. Siksi hänen täytyy vielä rakentaa suhteita elinkeinoelämään ja maan vaikuttajiin.
-Venäjän duuma ei vielä ole varsinainen parlamentti länsimaisessa mielessä, vaikkakin se on matkalla siihen suuntaan, Halonen sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme