Mainos
Mainos

Halonen huolissaan nuorten mielenterveydestä

Presidentti Halonen on huolissaan nuorten henkisestä pahoinvoinnista

.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on huolissaan lasten ja nuorten mielenterveysongelmien lisääntymisestä. Presidentti viittaa tutkimuksiin, joiden mukaan psyykkiset ongelmat ovat yleisiä jo alle kouluikäisten keskuudessa.

-Yhteiskunnalla on oltava tahto tukea nuoria ja heidän perheitään ja läheisiään, kun kriisi ahdistaa, Halonen sanoi Maailman terveyspäivän Suomen pääjuhlassa Finlandia-talossa. Presidentin mukaan oireisiin pitää pyrkiä puuttumaan entistä tehokkaammin ja päättäväisemmin.

Presidentti Halonen huomioi myös, että avohoidon lisäännyttyä potilaiden läheiset ovat joutuneet jopa hoitajien rooliin.
-Mielenterveyspotilaiden omaiset ovat usein joutuneet kohtuuttoman raskaan taakan kantajiksi, totesi Halonen. Presidentti muistutti lisäksi, että mielen hyvinvoinnin vaalimisen ei pidä jäädä pelkästään sosiaali- ja terveydenhuollon kontolle.
-Mielenterveydestä huolehtimisen pitäisi kunnissa sisältyä jokaisen sektorin työhön, linjasi Halonen.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot