Mainos
Mainos

Halonen: Hyökkäys Irakiin kansainvälisen oikeuden vastainen

Halonen

Presidentti Tarja Halosen mukaan Yhdysvaltain johtama hyökkäys Irakiin ilman YK:n hyväksyntää oli vastoin kansainvälistä oikeutta.

YK:n yleiskokouksessa eilen puhunut presidentti Tarja Halonen vaati kaikkia valtioita kunnioittamaan kansainvälisiä elimiä. Halosen mukaan Yhdysvaltain johtama liittouma toimi kansainvälistä oikeutta vastaan hyökätessään Irakiin ilman YK:n hyväksyntää.

Halonen pahoitteli puheessaan YK:n jäsenmaiden riitaisuutta Irakin sotaa edeltäneinä kuukausina. Hän kuvasi aikaa "kansainvälisen yhteisön epäonnistumiseksi" ja toivoi, että yhteistyö toimii paremmin, kun Irakiin yritetään palauttaa turvallisuutta ja vakautta. Kansainvälisen yhteisön on tunnettava vastuunsa tilanteissa, joissa ihmisoikeuksia loukataan, Halonen totesi New Yorkissa.

Halosen puheelle kritiikkiä

Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVA:n johtaja Risto E. J. Penttilä arvostelee Halosen pitämää puhetta.

Penttilän mukaan Halonen kantaa huolta enemmän YK:sta ja globaalitason ongelmista kuin Suomesta. Penttilä arvioi, että Halosen lausunto Irakin sodan laittomuudesta vaikuttaa myös kannanotolta Yhdysvaltain presidenttiehdokas John Kerryn puolesta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme