Mainos
Mainos

Halonen ja Albright tapaavat Washingtonissa

Suomen ulkoministeri Tarja Halonen ja Yhdysvaltain ulkoministeri Madeline Albright keskustelevat tänään Washingtonissa lukuisista EU:n ja Yhdysvaltain välisistä kysymyksistä.

Keskusteluissa käsitellään ainakin Balkanin alueen vakautta ja Jugoslavian tilannetta. EU ja Yhdysvallat ovat suunnittelemassa laajempaa yhteistyötä Serbian oppositiojohdon kanssa ja opposition toiminnan rohkaisemista.

Keskusteluja käydään Kosovon jälleenrakennuksesta sekä Tshetshenian ja Ukrainan nykytilanteesta. Asialistalla on tiettävästi myös alueiden välisiä kauppakysymyksiä sekä tulevaan WTO-kokoukseen liittyviä asioita.

Nyt käytävät keskustelut kuuluvat normaaliin Euroopan unionin ja Yhdysvaltain väliseen vuoropuheluun. Keskusteluissa ovat mukana myös EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana ja EU:n ulkosuhteista vastaava komissaari Chris Patten.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme