Mainos
Mainos

Halonen ja Albright tapaavat Washingtonissa

Suomen ulkoministeri Tarja Halonen ja Yhdysvaltain ulkoministeri Madeline Albright keskustelevat tänään Washingtonissa lukuisista EU:n ja Yhdysvaltain välisistä kysymyksistä.

Keskusteluissa käsitellään ainakin Balkanin alueen vakautta ja Jugoslavian tilannetta. EU ja Yhdysvallat ovat suunnittelemassa laajempaa yhteistyötä Serbian oppositiojohdon kanssa ja opposition toiminnan rohkaisemista.

Keskusteluja käydään Kosovon jälleenrakennuksesta sekä Tshetshenian ja Ukrainan nykytilanteesta. Asialistalla on tiettävästi myös alueiden välisiä kauppakysymyksiä sekä tulevaan WTO-kokoukseen liittyviä asioita.

Nyt käytävät keskustelut kuuluvat normaaliin Euroopan unionin ja Yhdysvaltain väliseen vuoropuheluun. Keskusteluissa ovat mukana myös EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana ja EU:n ulkosuhteista vastaava komissaari Chris Patten.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot