Mainos
Mainos

Halonen ja Putin keskustelivat rajaongelmista

Presidentit keskustelivat mm. Itämeren suojelusta ja rajaongelmista Moskovassa järjestetyssä tapaamisessa. Halosen ja Putinin tapaaminen oli näillä näkymin viimeinen ennen Venäjän presidentinvaaleja.

Rajaongelmat veivät suurimman huomion, kun presidentti Tarja Halonen tapasi presidentti Vladimir Putinin Venäjän valtion maaseuturesidenssissä Novo-Ogorjovossa Moskovan lähellä.

Presidentti Halonen oli hyvin toiveikas rekkaruuhkien purkautumisesta, joskaan hän ei saanut asiasta varsinaista lupausta presidentti Putinilta.

Halonen nosti esille myös Itämeren suojelun. Myös Putin korosti omassa puheenvuorossaan meren suojelun tärkeyttä. Hän jatkoi, että on tärkeää käydä bilateraalisia keskusteluja eri asioista Suomen presidentin kanssa.

Halonen kiitti Putinia presidenttien edellisestä tapaamisesta, joka tapahtui heinäkuussa Mordvan Saranskissa, Venäjän suomensukuisten kansojen festivaaleilla.

Halosen ja Putinin tapaaminen oli näillä näkymin viimeinen ennen Venäjän presidentinvaaleja.

Halonen jatkaa Venäjän-vierailuaan huomenna, jolloin hän avaa Pietarissa kemiallisen fosforinpoistoyksikön keskisellä jätevedenpuhdistamolla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme