Mainos
Mainos

Halonen ja Putin polkaisivat talousfoorumin käyntiin

Presidentit Tarja Halonen ja Vladimir Putin ovat avanneet Pietarin kymmenennen talousfoorumin. Foorumissa käsitellään Venäjän energiastrategiaa ja globalisaatiokysymyksiä.

Avaussanoissaan Halonen korosti, että Suomi on esimerkki siitä, miten köyhä maatalousvaltainen valtio voi onnistua nousemaan menestyväksi teollisuusmaaksi. Hän muistutti samalla, ettei nykymenestys ole hyvän tulevaisuuden tae, vaan kansainvälisessä kilpailussa pärjätäkseen maan on jatkuvasti kehityttävä.

- Tästä syystä Suomi panostaa vahvasti tutkimukseen, Halonen sanoi.

Halosen jälkeen puhunut Putin painotti Venäjän olevan luotettava energiakumppani ja esitti, että köyhien ja rikkaiden maiden välistä kuilua tulisi kaventaa. Putin kiitteli maansa talouskasvun olevan voimakasta, mutta totesi ongelmiakin riittävän. Sellaisiksi hän nimesi inflaation, byrokratian sekä korruption.

Presidentit pääsivät keskustelemaan pitkään myös kahden kesken.

Tapaamisessa varmistui presidentti Putinin tulo Suomen EU-huippukokoukseen syksyllä. Kokous järjestetään 20. lokakuuta Lahden Sibeliustalossa. Kokous on yksi Suomen EU-puheenjohtajuuskauden suurimmista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot