Mainos
Mainos

Halonen: Japani paljasti ydinenergian ongelmat

Presidentti Tarja Halosen mukaan Japanin kriisi on paljastanut ydinenergiaan liittyvät riskit. Halonen sanoo uutistoimisto Bloombergin haastattelussa, että hallitusten pitäisi nähdä ydinvoima vain väliaikaisena energialähteenä ja jatkaa uusiutuvien energiamuotojen kehittämistä.

Halonen ilmoittaa, ettei Suomi keskeytä eduskunnan hyväksymien ydinvoimaloiden rakentamista. Hänen mukaansa ydinvoimalla ei kuitenkaan tehdä ihmeitä tulevaisuudessa. Siksi Suomen pitäisi pitkän aikavälin kuluessa siirtyä vihreään teknologiaan.

Halonen arvioi, että Suomen sitoutuminen ydinvoiman lisärakentamiseen osoittaa, että Suomi on paljon ydinvoimamyönteisempi kuin muut Euroopan maat yleensä.

Halosen mukaan Ruotsi on kuitenkin Suomea myönteisempi ydinvoiman käytölle. Vaikka Ruotsi on periaatteessa Suomea tiukempi ydinvoiman suhteen, käytännössä Suomi on rakentanut Ruotsia vähemmän ydinvoimaloita, Halonen sanoo.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme