Mainos
Mainos

Halonen kirii presidenttikisassa

Ulkoministeri Tarja Halonen on kirinyt Martti Ahtisaaren rinnalle demarien presidenttikisassa. MTV3:n teettämän mielipidekyselyn mukaan Halosen kannatus SDP:n presidenttiehdokkaaksi on yhtä suuri kuin Ahtisaaren

Ulkoministeri Tarja Halonen on nyt kovassa nosteessa. Halonen on ollut esillä myös Euroopan Neuvoston uudeksi ihmisoikeuskomissaariksi. Myötätuuli on sellainen, että hän saattaisi voittaa SDP:n esivaalissa Ahtisaaren, joka mielipdemittauksissa on ollut helisemmässä Elisabeth Rehnin ja Riitta Uosukaisen kanssa.

MTV3:n uutisten teettämässä mielipidekyselyn mukaan kansalaisista Halosta kannattaa demarien presidenttiehdokkaaksi 21 prosenttia. Siis täsmälleen saman verran kuin Ahtisaartakin. Lipponen pääsisi kolmanneksi ja presidenttipeliin lähtemistä jo väläytellyt EU:n oikeusasiamies Jacob Söderman neljänneksi.

Halonen itse on vaitonainen. Syykin on selvä. Demarien kannalta voisi olla kiusallista, jos oman puolueen ulkoministeri löisi esivaalissa oman puolueen istuvan presidentin.
(MTV3/Timo Haapala )


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme