Mainos
Mainos

Halonen korostaa taiteen tasapuolista saatavuutta

Presidentti Tarja Halosen mielestä taiteen tulee olla kaikkien kansalaisten ulottuvilla varallisuuteen ja asuinpaikkaan katsomatta.

Halosen mielestä taiteen merkitys on korostunut viime aikoina yhteiskunnallisessa keskustelussa. -Taiteella on merkittävä tehtävä toimia vastavoimana talouden luomalle arvomaailmalle, sanoi Halonen puheenvuorossaan Suomen teatteriliiton puheenjohtajaseminaarissa tänään Tampereella.

Halosen mielestä valtiovallan ja eri teatterimuotojen yhteistyötä on entisestään kehitettävä, jotta teatterin asema säilyisi. Halonen kiinnitti huomiota erityisesti lasten- ja nuortenteatterin asemasta huolehtimiseen, koska lapset eivät voi sitä itse tehdä.

Lasten- ja nuortenteatteri oli myös kulttuuriministeri Tanja Karpelan huolen aiheena. Karpela muistutti, että lapset ja lapsiperheet on otettu hallituskauden tärkeimmäksi kohderyhmäksi, mikä näkyy myös kulttuuripalveluissa.

Karpela piti eilen valtionvarainministeriön kanssa käytyjä neuvotteluja taiteen ja kulttuurin kannalta myönteisinä ja kulttuuribudjetin tilannetta aiempaa valoisampana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme