Mainos
Mainos

Halonen korostaa Vanhasen asemaa

Presidentti Tarja Halosen mukaan pääministerillä on päävastuu Suomen EU-puheenjohtajuudesta. Presidentti puolustaa kuitenkin myös omaa oikeuttaan osallistua puheenjohtajakauden toimintaan.

Presidentti Tarja Halonen korostaa, että pääministeri Matti Vanhasella on pääasiallinen vastuu Suomen tulevasta EU-puheenjohtajakaudesta.

- Kyllä minä koetan vakuuttaa sitä, että pääministeri on meidän kaikkien mielestä tässä kovasti vetovastuussa, Halonen sanoi EU-huippukokouksessa Brysselissä myöhään eilisiltana.

Perustuslain mukaan Suomen EU-politiikkaa johtaa pääministeri. Julkisuudessa on kuitenkin epäilty, ettei työnjako presidentin ja pääministerin välillä puheenjohtajakaudella olisi selvä.

Halonen puolusti samalla epäsuorasti oikeuttaan osallistua aktiivisesti puheenjohtajakauden toimintaan. Hänen mukaansa kaikille titteleille riittää varmasti tarpeeksi työtä. Hän viittasi myös pitkään poliittiseen kokemukseensa.

- Joissakin asioissa on pitkästä kokemuksesta hyötyä, ja olisi tietysti erittäin hullua olla käyttämättä niitä henkilösuhteita, Halonen sanoi.

- Toisissa tapauksissa on ihan järkevää, että oikein vahvasti alleviivataan tätä hallituksen roolia.

- Kyllä meidän Vanhanen selviää, Halonen letkautti lopuksi ja taputti Vanhasta olkapäälle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme