Mainos
Mainos

Halonen: Kosovon tunnustamisessa ei kannata hosua

Presidentti Tarja Halonen toivoo, että sekä serbit että kosovolaiset tekisivät parhaansa väkivaltaisuuksien estämiseksi.

Halonen sanoi valtiovierailullaan Hanoissa pitävänsä erittäin tärkeänä sitä, että sekä serbien että kosovolaisten kanssa pystytään sopimaan vakauden säilyttämisestä alueella.

- Sanotaan niin, että yhteinen tavoite riippumatta mitä mieltä on siitä itsenäisyysasiasta, pitäisi olla, että se alueen vakaus säilyisi.

- Serbien puolelta erityisesti haluaisin sanoa sen, että heidät on nähty osana Eurooppaa, ja toivon, että he itse ymmärtävät sen, että se olisi nopein tapa rakentaa tulevaisuutta.

Kosovon tunnustamisessa ei presidentin mielestä kannata "kauheasti hosua". Hän sanoo pyrkivänsä siihen, että on ensi perjantaina kotimaassa käsittelemässä asiaa.

- Ja katsotaan nyt sitten, että miten tämä kaikki tässä järjestyy, mutta ettei sitä mitenkään pidätelläkään, Halonen selvittää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme