Mainos

Halonen: Kuntapalvelut tulonsiirtojen edellä

Presidentti Tarja Halosen mielestä kunnat eivät ole aina kantaneet riittävästi vastuuta peruspalveluista. Tulonsiirrot ovat hänen mukaansa tärkeitä, mutta vielä tärkeämpänä hän pitää hyvää palvelujärjestelmää. Ongelma-alueita ovat etenkin lasten ja nuorten palvelut sekä mielenterveys- ja päihdehuolto.

Tarja Halonen

Halonen toivoo, että kesän aikana löydettäisiin ongelmiin pitkäaikaisia ratkaisuja. Kaikki eivät kuitenkaan ratkea vain valtionosuutta lisäämällä, uskoo presidentti. Halonen puhui tänään Kansaneläkelaitoksen seminaarissa, jossa pohdittiin suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuutta. Halosen mielestä suomalaisten ei pitäisi aina valittaa korkeaa verotusta, vaan miettiä, mitä palveluja sillä saadaan aikaan.

Presidentin mielestä ei ole olemassa mitään yhtä oikeaa veroprosenttia. Korkeasta verotuksesta huolimatta kansainväliset asiantuntijat arvostavat suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa eli sitä voidaan pitä jopa kilpailuetuna. Toinen huolenaihe Halosella oli työssä uupuminen ja varhainen pako eläkkeelle. Hänen mukaansa sijoittaminen työelämän hyvinvointiin ja työssä jaksamiseen on myös taloudellisesti kannattavaa.

Tietoyhteiskunnassa syrjäytymisriski kasvaa

Seminaarissa puhunut kansainvälisen sosiaaliturvajärjestön ISSAn puheenjohtaja Johan Verstraeten arvelee syrjäytymisriskin todennäköisesti kasvavan tietoyhteiskunnassa. Erityisesti riski koskettaa heikosti koulutettuja sekä naistyöntekijöitä ja epätavallisissa työsuhteissa olevia, joille etuuksia kertyy vähemmän.

Tavoitteena pitäisi olla elinolojen pysyvä parantaminen niin, että se koituu kaikkien kansalaisten hyväksi, korosti Verstraeten. Tähän päämäärään päästään hänen mukaansa aktivoivalla koulutuksella, uusien verolähteiden hyödyntämisellä sekä työn verottamista keventämällä. Myös maailmanlaajuista markkinataloutta olisi käännettävä sosiaalisempaan suuntaan.
(STT)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot