Mainos
Mainos

Halonen lähtee EU-huippukokoukseen

Brysselin huippukokouksen on määrä päättää muun muassa EU:n perustuslakiprosessin jatkosta.

Pääministeri Matti Vanhanen edustaa Suomea EU-huippukokouksessa Brysselissä ensi viikolla. Häntä avustaa ulkoministeri Erkki Tuomioja. Mukaan on lähdössä myös presidentti Tarja Halonen, joka on ilmoittanut osallistuvansa kokoukseen sen käsitellessä presidentin toimivaltaan kuuluvia asioita.

Valtioneuvosto päätti Suomen edustuksesta tänään.

Huippukokouksen on määrä päättää muun muassa EU:n perustuslakiprosessin jatkosta. Sitä käsitellään osana yleisempää unionin tulevaisuutta koskevaa kokonaisuutta, jonka toinen pääteema on laajentuminen.

Lisäksi kokouksessa ovat esillä muun muassa yhteistyö oikeus- ja sisäasioissa, ilmastonmuutos, Lissabonin strategiaan liittyvät toimet, energiapolitiikka, Romanian ja Bulgarian jäsenyysvalmistelut sekä ajankohtaiset ulkosuhdeasiat.

Kesäkuun huippukokouksen linjauksilla on merkittävä vaikutus Suomen EU-puheenjohtajuuskaudella tehtävän jatkotyön kannalta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme