Mainos
Mainos

Halonen: Linja ei ole muuttunut

Presidentti Tarja Halonen torjuu jyrkästi väitteet, joiden mukaan Suomen ulkopoliittinen linja olisi muuttunut sitten presidentti Martti Ahtisaaren ja pääministeri Paavo Lipposen päivien.

Halonen sanoo Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa, että hän ja ulkoministeri Erkki Tuomioja ovat Ahtisaaren-Lipposen "ulkopoliittisen linjan luonnollisia jatkajia".

- Minun ja ulkoministeri Erkki Tuomiojan ja toisaalta Ahtisaaren-Lipposen linjan välillä voi nähdä eroa, mutta se ei johdu meistä vaan siitä, että maailma on jossain määrin muuttunut. Nyt painopistealueena on ollut enemmän EU:n rakentaminen, Halonen sanoo Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa.

Presidentti kiistää myös tutkija Henrikki Heikan Helsingin Sanomissa esittämät näkemykset, joiden mukaan Suomi tekisi kaukonäköistä rauhanpolitiikkaa, jos se siirtyisi atlantistien joukkoon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme