Mainos
Mainos

Halonen luottaa suomalaisfirmojen etiikkaan

Presidentti uskoo, että suomalaisyritykset ovat kansainvälisesti erittäin arvostettuja.

Presidentti Tarja Halonen luottaa suomalaisten yritysten noudattavan kansainvälisesti vertailukelpoisia eettisiä pelisääntöjä käyttäessään esimerkiksi aasialaista työvoimaa.

Halosen mielestä kysymys alihankkijoista on erityisen aiheellinen, sillä ongelmia kurjista työoloista ja esimerkiksi lapsityövoiman käytöstä tulee usein esiin juuri alihankkijoissa ympäri maailmaa.

Intian vierailunsa päättänyt Halonen arvioi, että osa suomalaisistakin yrittäjistä näyttää seuraavan hyvin tarkasti alihankkijoitaan, vaikka osalla seuranta ei ole aivan samanlaista.

- Minulla on silti hyvä syy uskoa, että suomalaiset yritykset ovat kansainvälisesti ottaen hyvin arvostettuja, Halonen sanoo

Halonen on itse ollut aktiivinen kansainvälisen työjärjestö ILO:n tavoitteiden toteuttamisessa.

Intian keskusteluissa aihetta ei varsinaisesti käsitelty, mutta Halonen korosti sanovansa aina hyvin avoimesti, että niin Suomen kuin kaikkien muidenkin ILO:n jäsenmaiden tulee noudattaa allekirjoittamiaan sopimuksia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme