Mainos
Mainos

Halonen luottaisi vanhempien harkintakykyyn

Presidentti Tarja Halosen mielestä isä ja äiti osaavat valita lapselleen oikeat vaihtoehdot lapsen koti- tai päivähoidon suhteen. Halonen ei ota kantaa siihen, pitäisikö päivähoidossa ottaa käyttöön kokopäivähoidon vähimmäismaksu.

Presidentti Tarja Halonen kannustaa luottamaan lapsen vanhempien arvioon siitä, onko kotihoito vai päivähoito oikea vaihtoehto lapselle.

- Rahan tai työn puute ei saa horjuttaa sitä käsitystä, että hän on hyvä äiti tai hyvä isä, että hän osaa valita vaihtoehdon. Minä luottaisin enemmän suomalaiseen äitiin ja isään, Halonen sanoo Kansan Uutisten Viikkolehden haastattelussa.

Keskustelu päivähoidosta roihahti keväällä hallituksen linjattua, että päivähoidossa otetaan käyttöön kokopäivähoidon vähimmäismaksu. Presidentti ei haastattelussa halunnut ottaa kantaa tähän kysymykseen.

Halonen muistuttaa, että päivähoito on ennen kaikkea lapsen oikeus. Poliittisessa keskustelussa päivähoito hänen mukaansa muuttuu "yhteiskunnalliseksi luksukseksi" ja keskusteluksi siitä, minkälaisilla vanhemmilla on oikeus saada lapsensa päivähoitoon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot